De coöperatie Solar Highway Uden* heeft weer een belangrijke stap gezet. Het benutten van lokaal opgewekte stroom ligt hierdoor nu echt binnen bereik. De initiatiefnemers leggen alles uit in de laatste nieuwsbrief. Daarin staat ook hoe je je kan aanmelden als deelnemer. 

Er zijn inmiddels al 47 inschrijvingen binnen. Op dit moment leggen de initiatiefnemers de laatste hand aan de akte van erfpacht. Naar verwachting krijgt e.e.a. dan voor 31 maart a.s. zijn beslag.

.

* Langs de A50 ligt een duurzaam geluidscherm dat verkeerslawaai tegenhoudt en tegelijkertijd energie opwekt. De zonnepanelen kunnen ongeveer 40 tot 60 huishoudens van lokale groene stroom voorzien. Woon je in Uden en ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden om met belastingvoordeel energie van deze panelen af te nemen? Meld je dan bij de initiatiefnemers Anne Bootsma en Annie van Genugten.

Op dit moment is het vooral van belang dat belangstellenden een intentie tot deelnemen doorgeven. Definitief deelnemen kan in een later stadium, mits het maximum aantal deelnemers nog niet is bereikt.

Meer weten of intentie doorgeven? Mail naar de initiatiefnemers:
Annie van Genugten – annievangenugten@planet.nl 
Anne Bootsma – a.k.bootsma@kpnmail.nl