Pluktuin Uden in 2021

Momenteel zijn we druk bezig met het nieuwe seizoen, want ook dit jaar zal Pluktuin Uden weer volop in bloei staan. Het assortiment is zelfs uitgebreid met nu meer dan 150 verschillende groenten, fruit, kruiden en bloemen. Het accent ligt op zoveel mogelijk diverse smaken die onze producten kunnen geven, die ook nog eens lekker te eten en combineren zijn. De vakken zijn opnieuw ingedeeld om zo wisselteelt toe te passen. Dit is een natuurlijke manier om ziektes voor de planten te voorkomen. Zo zorgen we ervoor dat de planten onderling gaan samen werken en zijn er geen chemische middelen nodig.

Sinds kort staat er op het land een nieuwe grotere kas. Dit was nodig om het nieuwe aanbod van producten kwijt te kunnen en te beschermen tegen kou, wind en regen.

Binnenkort wordt er stroom aangelegd. Dit heeft te maken met de verschillende diefstallen die vorig jaar helaas plaats vonden. Met deze stroom kunnen we een alarm installeren, maar een bijkomend voordeel is dat we hiermee de pomp kunnen aansturen. Deze werkt op dit moment nog op diesel, wat minder milieuvriendelijk is dan stroom.

Het volgende doel is een druppelinstallatie. Dit zorgt ervoor dat we zuiniger met water, wat nodig is voor de planten, kunnen omgaan.

We starten dit seizoen met meer abonnees dan vorig jaar, maar er is ook zeker nog ruimte voor nieuwe abonnees. Iedereen is welkom op de Pluktuin om een keertje langs gekomen voor meer inlichting of gewoon een praatje.

Willen je komen plukken? Word dan abonnee. Meer informatie of aanmelden kan ook via de website: https://pluktuinuden.nl/

 

Uw Stadsboerin

Yvonne