in Maashorst en Meijerstad

Klimaatvriendelijker kiezen: niet omdat het moet, maar omdat het kan!

Op 22 februari gaat in Uden de workshopreeks van KlimaatGesprekken van start. In zes workshops van 2 uur ontdekken deelnemers hoe ze hun voetafdruk kunnen verkleinen en hun handafdruk – hun positieve impact – vergroten. De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt, en het effect daarvan op de wereld. In gesprek leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd om je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je het zelf belangrijk vindt en doet wat bij jou past.

De opwarming van de aarde is geen voorspelling meer, maar realiteit. Steeds meer mensen zoeken een manier om actief bij te dragen aan de beperking van verdere klimaatverandering. Ze worden nieuwsgierig naar praktische oplossingen, gezonde en klimaatvriendelijke recepten, repair-cafés, ruilwinkels, verpakkingsvrij boodschappen doen, en ook grotere investeringen als een warmtepomp. Het doel van de serie KlimaatGesprekken is om op een leuke en ongedwongen manier samen te ontdekken welke oplossingen bij jou passen en elkaar te inspireren. De kernwoorden daarbij zijn hoop, humor en handelingsperspectief.

Praktisch, positief en persoonlijk

Voor de eerste keer organiseren Caroline Bergman en Mascha Bongenaar een serie Klimaatgesprekken voor deelnemers uit gemeenten Meijerstad en Maashorst. “In zes workshops van twee uur verkennen we samen wat je kunt doen om je leven klimaatvriendelijker in te richten, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen”, zegt Caroline, klimaatcoach bij Klimaatgesprekken. “Iedereen kan meedoen. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven”, vult Mascha aan. Samen met de groepsleden bepaal je in een voorgesprek en de eerste bijeenkomst je eigen doelen en wensen voor de workshops. “De één wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen. En natuurlijk neemt het klimaatgesprek zelf een belangrijke plek in. Want hoe kun je het klimaat in je eigen omgeving ter sprake brengen op een positieve manier? ”

77% van de deelnemers komt in actie

Tijdens de workshops Klimaatgesprekken onderzoek je je eigen drempels en helpen Caroline en Mascha je met het vinden van jouw eigen motivatie, die het makkelijk maakt in actie te komen. De kernprincipes zijn hoop, humor en handelingsperspectief. Klimaatgesprekken heeft al bijna 200 klimaatcoaches in heel Nederland, voor burgers en organisaties. De workshops zijn bewezen effectief: 77% van de deelnemers komen erdoor in actie en blijven dat ook.

Lijkt het je wat om anderen te ontmoeten die ook met het klimaat bezig zijn en samen op te trekken? Meld je dan aan voor de workshopreeks die klimaatvriendelijke keuzes makkelijker maakt, op een leuke, ongedwongen en uitnodigende manier.
Klimaatgesprekken in Uden starten op 22 februari in een reeks van 6 workshops (elke twee weken) in het Kantelhuis, Nieuwe Markt 3c in Uden. Direct aanmelden kan hier. Meer informatie vind je op www.klimaatgesprekken.nl. Heb je een praktische vraag over de workshops mail dan even.