Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen
Het publiek komt de Bibliotheek binnen en wordt geconfronteerd met plastic afval. Op de plek van het concert is een vuilnisbelt te zien; een apocalyptische wereld zo lijkt het. Het is een fantasiewereld bezaaid met plastic, een surrealistisch landschap. In dit landschap bespelen twee percussionisten een scala aan instrumenten gemaakt uit plastic afval. De muziek is enigszins vervreemdend maar zeer ritmisch en hypnotiserend. Door het gebruik van videoprojecties ontstaat er een 3D totaalbeeld. Spelers: Rogier De Nijs en Sjaak van Dam

Lezing
De lezing wordt verzorgd door prof.dr. Ad Ragas. De lezing heeft de titel ‘Plastic Fantastic?’. Tijdens zijn presentatie zal Ad Ragas een indruk geven van de omvang van het plastic probleem, de onderliggende oorzaken, de gevolgen en mogelijke oplossingsrichtingen.

Prof. dr. Ad Ragas is universitair hoofddocent Milieukunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Kunstwerk
Ook zal deze avond een collectief kunstwerk worden getoond. Dit kunstwerk wordt samengesteld aan de hand van filmpjes die tijdens de projectperiode zijn gemaakt door de bezoekers van de Bibliotheken. Deelnemers wordt gevraagd een filmpje te maken waarin geluid wordt gemaakt met een plastic afvalobject. Dit kan van alles zijn; flesjes, bekertjes, zakken, je bedenkt het maar!

Voor jeugd vanaf 12 jaar en volwassenen. Max. 50 personen. Aanmelden is gratis en kan hieronder.

Share This Story, Choose Your Platform!