Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

BLAASMUZIEK OM TE (BE)LEVEN

Blaskapelle Fresia is begin 2012 opgericht door orkestleider Simon Meurs, zijn echtgenote Annie en vriend Frans Maas. Combineren van hun voorletters leverde de fleurige naamgeving op. De ruim twintig getalenteerde muzikanten komen uit geheel Noordoost-Brabant en Gelderland.

Zij spelen tijdens de live-concerten een passende mix van geliefde, onvergetelijke Egerländermelodieën en nieuwe, creatieve composities en arrangementen. Met haar passie voor de Böhmische blaasmuziek, én het speciale doel om zoveel mogelijk financiële steun aan KiKa, de stichting kinderen kankervrij, te bieden, heeft Blaskapelle Fresia in korte tijd de harten van vele binnen- en buitenlandse blaasmuziekfans gestolen. Met de opbrengsten van alle optredens en het eerste album “Blaasmuziek om te (be)leven”, staat de teller voor bijeengebrachte donaties aan KiKa inmiddels op meer dan € 17.500,-. Een bedrag waar het orkest trots op is.

Naast de ervaren instrumentalisten staan zangeres Marieke van Hamond en zanger Antoon Brenders op het podium als een prima gecoördineerd vocaal duo. Orkestleider Simon Meurs presenteert de programma’s, waarmee in een aangename sfeer nauw contact met het publiek wordt gemaakt.

Onder het motto “het oude bewaren en het nieuwe ervaren” draagt Blaskapelle Fresia bij aan het behoud van de klank en speelwijze van de traditionele blaasmuziek en met de presentatie van de nieuwste, sinds kort ook eigen, composities en arrangementen, tevens aan de ontwikkeling ervan.

Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur Entree € 2,50 en een gedeelte van de opbrengst is voor Kika Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf maandag 17 december bij Eigen Herd

Share This Story, Choose Your Platform!