Check voor de zekerheid zoveel mogelijk de eigen site of social media van de organisator om de meest up-to-date informatie over een activiteit te zien.

Laden Evenementen

‘Sanneke, we hebben je moeder gevonden …’. Ik bevries, terwijl de agent een korte pauze neemt en zijn zin afmaakt. ‘… in de kofferbak van je vader, die is aangehouden op de snelweg naar Duitsland.’

Voor Sanneke betekende de moord die heel Nederland bezighield vooral een privédrama, waarbij ze beide ouders verloor. Iedereen stort zich op de toen 21-jarige Sanneke, kind van zowel de dader als het slachtoffer. Maar zij heeft wel wat anders aan haar hoofd dan uithuilen in de media: ze is in één klap beide ouders kwijt en moet duizend praktische zaken regelen voor haar en haar broertje. Maar vooral proberen overeind te blijven en door te gaan met haar leven.

Net een film
In Bibliotheek Uden vertelt Sanneke donderdag 29 juni over de bizarre maanden van de vermissing, de rechtzaken daarna én hoe ze haar eigen leven weer opbouwde. “Ik heb mezelf nooit als slachtoffer gezien”, vertelt Sanneke. “Ook al lijkt de situatie uitzichtloos, je hebt altijd grip op je eigen keuzes. Iedereen maakt wel eens wat mee in zijn of haar leven. Maar je bent veel méér dan alleen de rugzak die je met je meedraagt. Pas toen ik alles voor het boek op papier had gezet, realiseerde ik hoe bizar die periode was. Steeds als ik dacht ‘het kan niet erger’, gebeurde er weer wat. Net een film, inderdaad.”

Bestel je kaarten
Na het verschijnen van haar boek ‘Dit gebeurt alleen in films’ was Sanneke te zien en horen in talkshows op tv, in kranten, op de radio en in tijdschriften. Op donderdag 29 juni vertelt ze van 19.30 tot 21.00 uur haar hele verhaal in Bibliotheek Uden, afgewisseld met interviews, beelden en muziek. Bibliotheek De Lage Beemden en De Noord Oost Brabantse Bibliotheken hebben voor deze lezing voor het eerst de handen ineengeslagen. Kaarten zijn € 7,50 voor leden en € 10,00 voor niet-leden, inclusief koffie of thee, en verkrijgbaar via de

Share This Story, Choose Your Platform!