Informatieavond ‘Groene stroom uit het Udense zonnepark’
De bedrijven TPSolar en Powerpeers organiseren op maandag 18 juni, samen met gemeente Uden en Udenaar de Toekomst, een openbare informatieavond bij de bibliotheek over het opwekken en afnemen van duurzame elektriciteit uit het zonnepark op Hoogveld-Zuid. De bijeenkomst is interessant voor alle Udenaren die het liefst groene energie ‘uit de buurt’ willen gebruiken.
Inwoners uit Uden kunnen ‘meedoen’ in het zonnepark, dat wil zeggen groene stroom afnemen van het park. De eigenaar, TPSolar, gaat daartoe samenwerken met Powerpeers (www.powerpeers.nl/uden).
Powerpeers is een online platform, waar vraag en aanbod van schone energie elkaar ontmoeten. Het is de bedoeling in Uden een community op te richten, waarbij inwoners niet alleen stroom van het zonnepark, maar ook van elkaar kunnen afnemen.
Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over het zonnepark op Hoogveld-Zuid en over de aanpak van Powerpeers, die de stroom van het zonnepark gaat verdelen. Doel is om te laten zien hoe Udenaren kunnen meedoen en meeprofiteren. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.
De bijeenkomst vindt plaats op maandag 18 juni in de bibliotheek op het Mondriaanplein 16. Inloop vanaf 19u30, de presentaties starten om 20u00, en de avond eindigt om ca. 21u30.
Tijdens de avond wordt tevens het startschot gegeven voor een prijsvraag voor het bedenken van een naam voor het zonnepark. De winnaar ontvangt een jaar lang gratis elektriciteit van het zonnepark.