Met als motto dit jaar: ‘de eetbare tuin’

Als vervolg op de zeer succesvolle plantactie in 2019 met ruim 300 deelnemende tuinen in Uden gaat ook dit jaar weer een plantactie van start om U te helpen bij het creëren van een natuurvriendelijke, gezonde en toekomstbestendige tuin. Zo dragen we samen bij aan een gezonde en groene leefomgeving in onze mooie gemeente.
Dit jaar is gekozen uit streekeigen planten, struiken en fruitbomen. Die goed tot hun recht komen op Udense grond en eetbaar zijn voor mensen, vogeltjes, bijen en vlinders.

Het assortiment

Het assortiment bestaat uit een breed scala aan planten die niet alleen eetbaar maar ook nog eens esthetisch mooi zijn. De bloesem van de fruitbomen bijvoorbeeld is niet alleen prachtig maar geeft ook een voedingsbodem aan bijen, insecten en vlinders. Deze soorten ondersteunen de biodiversiteit in uw tuin.
Het veelzijdige assortiment van deze actie bestaat o.a. uit bessen-bramen-frambozen-struiken, hazelaars, appel- peren-perzik-en diverse kersen-bomen, aangevuld met vogelhuisjes voor koolmeesjes en eenjarig eetbaar plantgoed uit de kassen van d’n Hof van de Toekomst.

Samenwerking

Deze actie is tot stand gekomen door de unieke samenwerking tussen de vrijwilligers van de IVN, vrijwillig landschapsbeheer, de Udense vogelwacht, d’n Hof van de Toekomst, Gemeente Uden, Udenaar de Toekomst en het Udenfonds. Dankzij deze samenwerking kunnen de pakketten voor zeer aantrekkelijke prijzen worden aangeboden. Zo wordt meedoen extra aantrekkelijk.
De planten zijn dit jaar afkomstig van kwekerij Fruitzforlife uit Odiliapeel.

Bestellen

Alle detailinformatie vindt u hier en daar kunt u tevens uw bestelling plaatsen.
Dit kan vanaf deze week tot en met zaterdag 29 februari.
Op vrijdag 28 februari kunt U voor informatie en het doen van bestellingen ook gebruik maken van de inloopochtend in het Kantelhuis, Markt 147, (naast het gemeentehuis) waar van 9.00 uur tot 12.00 uur iemand aanwezig is voor het geven van toelichting.

Afhalen en plantjesmarkt

Uw bestellingen kunt u ophalen op zaterdag 21 maart van 9.00 uur tot 12.00 uur bij d’n Hof van de Toekomst, Hoevenseweg 3a in Uden. Op deze dag vindt daar ook een plantjesmarkt plaats met vooral eetbare planten. En het is een goed moment om eens een kijkje te nemen in deze bijzondere tuin.