Afgelopen donderdag heeft een Nubische geit een lammetjesdrieling gekregen. Volgens beheerder Silvie Theunissen van de Udense Kinderboerderij is een drieling best bijzonder. “Dat komt niet zo heel vaak voor bij Nubische geiten. Zij hebben meestal maar een of twee lammetjes.” De Nubische geit is het grootste geitenras ter wereld en komt oorspronkelijk uit Egypte en andere Afrikaanse landen. Hun kenmerkende lange oren vallen daarbij op.

De lammetjes hebben nog geen namen. “Bezoekers van de
Kinderboerderij kunnen zich bij ons melden en dan een lammetje
adopteren. Ze betalen daarvoor een vast bedrag per jaar
waarmee wij de dieren kunnen verzorgen en te eten geven. Het
adoptiebeestje blijft natuurlijk wel op de Kinderboerderij. De
adoptant ontvangt daarvoor een certificaat en voerkaart zodat ze
het dier, samen met hun eventuele (klein)kinderen, kunnen
voeren. Ze mogen het beestje dan ook een naam geven. Alle adoptiedieren krijgen een plaatsje met foto op het grote adoptiebord midden op het terrein van de Kinderboerderij”, vertelt Silvie Theunissen. Ze vindt het jammer, dat vanwege de Coronamaatregelen, de bezoekers nu niet naar de Kinderboerderij kunnen komen. “Het liefst willen we dit met iedereen delen, maar dat gaat helaas niet. De mensen vinden het heel leuk om naar de lammetjes te komen kijken, dit is de leukste tijd van het jaar. Op dit moment lopen er een kleine dertig lammetjes rond. Het is heel erg jammer dat er nu niemand is”, besluit Silvie met bedrukte stem.

Financieel steeds moeilijker

De Kinderboerderij kan terugvallen op enkele tientallen vrijwilligers en assistent medewerkers van Carrousel Groen. Zij zetten zich dagelijks in om de beesten te voeren, stallen schoonmaken en het uitvoeren van regulier onderhoud. “Daar zijn we erg blij mee. Daarentegen krijgen we het financieel steeds moeilijker omdat er op dit moment geen kantineopbrengsten en vrije giften van bezoekers zijn. We doen daarom ook een dringend beroep op onze vaste donateurs om hun bijdrage voor dit jaar over te maken. Ook nieuwe donateurs zijn uiteraard van harte welkom.” Voor meer informatie of aanmelden als adoptant of donateur, neem telefonisch contact op met de Kinderboerderij Uden, 0413-250047, per e-mail info@kbuden.nl of website www.kbuden.nl.

Tekst: Peter Noy/Foto Paula Kuypers