Oprichting van de GoedeDoelenWeek Uden.

Ruim een jaar geleden kwamen in Uden de vertegenwoordigers van een
aantal goede doelen bij elkaar. Men zocht een alternatief voor de bestaande opzet van afzonderlijke collectes. Inmiddels is dat initiatief uitgegroeid tot de Stichting GoedeDoelenWeek Uden. Liefst 17 goede doelen werken hierin samen. Eén voor allen, allen voor één: dat is ons gezamenlijke motto.
Op onze website staan alle 17 deelnemende fondsen vermeld met uitleg en doelstelling.

De Stichting GoedeDoelenWeek Uden heeft een stevige basis met ruim 700 vrijwilligers, en met brede steun vanuit het bedrijfsleven en vanuit gemeentelijke instellingen.

Opzet van de collecte in de GoedeDoelenWeek Uden.

Ons doel is om alle 16.400 adressen in Uden, huis aan huis, te bezoeken. Dit zal gebeuren in de week van 6 t/m 11 april. Op alle adressen wordt een informatiepakket uitgereikt aan de bewoners. Ook kunnen de 625 collectanten u persoonlijk uitleg geven. Bijvoorbeeld hoe u kunt doneren voor de door u gekozen goede doelen. Voorheen moest u iedere keer zoeken naar contant geld. Nu kunt u het rustig overdenken, uw bijdragen vermelden op het invulformulier en contant geld of de eenmalige machtiging klaarleggen.

In de collecteweek van 14 t/m 18 april wordt uw bijdrage dan opgehaald door onze collectanten. Tevens kunt u uw bijdrage inleveren bij de Rabobank op 16 + 17 + 18 april. Verder is er een mogelijkheid op 20 april bij de Rabobank en een aantal andere inleverpunten.

Voorbereidingen zijn in volle gang.

De voorbereidingen voor de komende GDW collecte zijn in volle gang. De 625 collecte-emmers zijn klaargemaakt inclusief versteviging en stickers. (bekijk de foto’s op onze website)
De informatie voor de bewoners is ook klaar. Door het team van de Muzemaatjes zijn de 16.400 enveloppen keurig verzorgd. Alles ligt klaar voor onze vrijwilligers om verspreid te gaan worden. Ontwerpen voor onze vlaggen, spandoeken en posters zijn afgerond. Opdrachten voor de vervaardiging van de materialen liggen bij de drukkerij. Binnenkort komt u ons logo met de Ujese kers in heel Uden tegen!

Ook de organisatie van de GDW collecte is op schema. Heel Uden is verdeeld over 54 wijken met elk een wijkcoördinator en een team van collectanten. De wijkcoördinatoren krijgen op 19 februari tekst en uitleg over hun taken. Voor alle vrijwilligers samen komt er nog een gezamenlijke bijeenkomst. Zij kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten.

Veel handen maken licht werk.

Mocht u door dit verhaal enthousiast geworden zijn en wilt u ons komen helpen? Wij kunnen altijd helpende handen gebruiken en uw hulp is meer dan welkom.! U kunt zich hier aanmelden.
Veel handen maken licht werk en een vrijwilliger werkt nooit voor zichzelf maar altijd voor een ander!

Het team van de GoedeDoelenWeek Uden zet zich samen met u in voor een succesvolle 1e collecte in de week van 14 t/m 18 april. Tot binnenkort!!