Kinderboerderij ontvangt cheque van 2.400 euro

UDEN – Maandagavond heeft de Udense Kinderboerderij een cheque van 2.400,74 euro in ontvangst mogen nemen. In een bomvol Theater Markant werd in het kader van de Rabo ClubSupport campagne een gedeelte van de winst aan 330 verenigingen en stichtingen uit Uden, Veghel en Boekel uitgekeerd. “We zijn erg blij met deze donatie en bedanken iedereen die op de Kinderboerderij Uden heeft gestemd”, vertellen de bestuursleden Paula Kuypers en Diny Rotteveel. Het bedrag wordt binnenkort aangewend om het voerhok te moderniseren.

Het voerhok voldoet niet meer aan de hygiëne- en veiligheidseisen. Met het geld wordt een nieuwe tegelvloer aangelegd, worden de voeropslagbakken vervangen en ook een wasbak met afvoer geplaatst. De afgelopen jaren heeft de Kinderboerderij met de opbrengst van deze campagne diverse projecten gerealiseerd waaronder de inrichting van de serre, nieuwe  beregeningsinstallatie, kleding voor de vrijwilligers, nieuw hekwerk en medefinanciering ten behoeve van het nieuwe volièreplein. Volgens Diny Rotteveel, secretaris van de Kinderboerderij, is het van belang dat er ook de komende jaren geen entree wordt gevraagd. “We willen graag laagdrempelig zijn, maar zijn daardoor wel afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven maar ook van subsidie van de gemeente Uden”, aldus Diny Rotteveel.

Visitekaartje

Erik Jansen, directievoorzitter van Rabobank Uden Veghel, vindt dat de Udense Kinderboerderij ieder jaar goed scoort bij de Rabo ClubSupport. Na het officiële gedeelte gaf de directievoorzitter aan dat de Kinderboerderij een van de visitekaartjes van de gemeente Uden is. Veel bezoekers brengen een bezoekje aan de Kinderboerderij en beleven daar veel plezier aan. Ook prees hij dat er goede opvangmogelijkheden zijn voor mensen met een beperking of achterstand tot de arbeidsmarkt. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, telefoon 0413-250047, per e-mail: info@kbuden.nl of kijk op website: www.kbuden.nl.

Tekst: Peter Noy