Lampionnenoptocht Kinderboerderij Uden

Zaterdag 14 december om 17.30 uur kunnen kinderen met hun ouders en grootouders meedoen aan de traditionele lampionnenoptocht op de Kinderboerderij. Leerlingen van Gitaaronderwijs Gitarando uit Uden-Boekel laten in de verwarmde serre hun mooiste kerstliedjes horen. Aansluitend gaat de Kerstman voorop in de stoet met kinderen en hun lampionnen om een rondje rond de boerderij te lopen. De rij wordt gesloten door Maria en Jozef met de ezel. De Kinderboerderij is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden, waarbij de entree gratis is. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Tekst/foto: Peter Noy

Na terugkomst wordt de kerstverlichting ontstoken en de kerststal geopend. Ook worden er door engelen kerstkransjes uitgedeeld. “Vorig jaar deden maar liefst honderd kinderen mee aan de lampionnenoptocht”, glundert Thom Beuker van de Kinderboerderij. Een dansend lint van lichtjes zorgde voor een bijzondere sfeer. Lampionnen zijn tegen kostprijs te koop op de Kinderboerderij (€ 2,50 per stuk). De kinderen mogen ook hun eigen lampionnen meenemen. Er is koffie, thee, warme chocomel en glühwein te koop in de kantine.

Levende kerststal

Op Tweede Kerstdag kan men van 11.00 tot 17.00 uur de levende kerststal bij de Kinderboerderij Uden bezoeken. De kerststal is het tijdelijk onderkomen van Jozef, Maria en het kindje Jezus. De levende ezels, geiten, schapen, kippen en konijnen maken deze kerststal extra realistisch. Naast de vele boerderijdieren is de Kerstman aanwezig en leest mooie kerstverhalen voor. Ook kunnen de kinderen met hem op de foto. De kerststal met echte dieren is tijdens openingsuren te zien tot en met zondag 5 januari 2020. Voor informatie kan men contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, 0413-250047 of per e-mail: info@kbuden.nl. Kijk voor meer informatie op www.kbuden.nl.