Helaas, de bestelperiode voor de plantactie is voorbij.
Misschien dit najaar of volgend voorjaar een nieuwe kans…

Creëer jouw eigen groene, levende en toekomstbestendige tuin
Doe mee met de plantactie van Udenaar de Toekomst, sVLU, IVN, Vogelwacht en gemeente Uden

Hevige regenval, hittegolven, droogte: we krijgen er steeds meer mee te maken. De klimaatverandering heeft ook gevolgen voor bloemen, planten, vogels, bijen en vlinders. Daarom houden Natuurvereniging IVN, Udenaar de Toekomst, Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer, de Vogelwacht en de gemeente Uden een plantactie om jou te helpen bij het inrichten van een natuurvriendelijke, gezonde en toekomstbestendige tuin. Zo dragen we samen bij aan een gezondere en groene leefomgeving in onze mooie gemeente!

Creëer ook een groene leefomgeving!

Richt jij jouw tuin natuurvriendelijk in, dan verfraai je niet alleen je tuin, maar draag je ook bij aan een beter leefmilieu. Zo zorgt de aanplant van meer groen ervoor dat regenwater beter de ondergrond in kan trekken. Daarnaast zijn de planten die tijdens de actie worden aangeboden, beter bestand tegen ons (veranderende) klimaat en daardoor ook beter bestand tegen allerlei ziekten. En ook goed om te weten: de bloemen en planten in het assortiment zijn aantrekkelijk voor vogels, bijen en vlinders. Zo creëer je zelf jouw eigen groene, levende én toekomstbestendige tuin!

De plantactie

Natuurvereniging IVN, Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer, de Vogelwacht, Udenaar de Toekomst en de gemeente Uden bieden streekeigen plantpakketten aan. Samen met kwekers uit de gemeente Uden e.o. is er zij gekozen voor pakketten met bijvoorbeeld haagplanten, klimplanten, vaste planten, (wilde) bloemenmengsels én een vogelhuisje. Op zaterdag 23 maart 2019 is de afhaaldag. Dan kun je bij D’n Hof van de Toekomst tussen 10.00 en 12.00 uur terecht om jouw bestelling op te halen. Dankzij de samenwerking kunnen de pakketten voordeliger worden aangeboden. Zo is het meedoen aan deze actie extra aantrekkelijk!

Bestellen

Op deze pagina vind je alle informatie over deze plantactie. Helaas kan er dit jaar niet meer besteld worden, de bestelperiode was t/m 8 maart. Na evaluatie zullen we bekijken of er in het najaar of volgend voorjaar een vervolgactie komt.