Woensdag 4 juli is het Zonnepark Hoogveld geopend. Een mooi Gezamelijk project van de Gemeente Uden en betrokken Udenaren. Waaronder Udenaardetoekomst die heeft zorg gedragen voor de verbinding tussen de diverse partijen, IVN Uden die de aanplant en bloemenpracht hebben aangelegd en schaapherder Dirk Geenen uit Odiliapeel die met zijn 150 schapen het onderhoud gaat verzorgen.

Het grootste zonnepark van Brabant gaat officieel ‘Zonnepark Hoogveld Uden’ heten (ZVU.) Die naam kwam na een prijsvraag als beste uit de bus. Winnares Wilma van Lanen verdient er een jaar gratis stroom mee.

Er wordt energie opgewekt voor 3500 woningen binnen de gemeente Uden. Inwoners kunnen de groene stroom van het park afnemen. Dat kan via de duurzame energieaanbieder Powerpeers. Het is de bedoeling om in Uden een community op te richten, waarbij inwoners niet alleen groene stroom van het zonnepark, maar ook van elkaar kunnen afnemen. Van elke nieuwe aansluiting gaat een bedrag in het Udenfonds voor nieuwe duurzame initiatieven in Uden. Voor meer informatie en aanmelden zie Powerpeers